multiblog.hu család tagja

tejcsoki.hu

A Nestlé-nek sikerült az, ami eddig senkinek. Kifejlesztett egy olyan csokoládét, amihez már nem kell cukrot adni, mégis ugyanolyan édes íze lesz. Hogyan?

Egy, eddig visszamaradt anyag felhasználásának köszönhetően új eljárással készülhetnek a csokik.
Ez pedig nem más, mint a porrá zúzott, a kakaóbabokat borító fehér gyümölcshús, ami természetes formában tartalmazza a cukrot.
Eddig ez az anyag mindig kukában végezte. Kár volt, de most rájöttek, mire is lesz jó ez a gyümölcshús.

Először Japánban lesz kapható ilyen csoki, egy 70 százalékos étcsokoládés KitKat készül majd az új recepttel, amiben 40 százalékkal kevesebb cukor lesz, mint amihez hozzáadnak cukrot. A jelenlegi étcsokoládés KitKat 12,3 gramm cukrot tartalmaz csomagonként.
Később a Nestlé fehér- és tejcsokoládéknál is használhatja az új eljárást, és kiterjesztheti az efféle termékek árusítását más országokra is a következő években.

Az új csoki viszont esélyes, hogy jóval drágább lesz. Alexander von Maillot, a cég édességekkel foglalkozó részlegének vezetője azt nyilatkozta:
A gyümölcshússal egy prémium csokoládé készül. A cukor pedig egy olcsó hozzávaló volt.

Azt is elárulta Mailott, hogy a cukortartalom csökkentése egy véletlen felfedezés volt, nem erre törekedtek, hanem a csokoládé gyártásának új módjait keresik, és hogy minél nagyobb részét fel tudják használni a kakaó termésének.

Te mit gondolsz? Többet is fizetnél a cukormentes csokiért?

Forrás: bloomberg.com

Kövessetek minket a facebookon is!


Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!